Algemene regels

Zodra een wedstrijd gespeeld is, wordt het resultaat ingevoerd door de beheerder. De pool berekent automatisch hoeveel punten worden toegekend.

In alle gevallen worden de punten berekend aan de hand van de score na de reguliere speeltijd plus blessuretijd. Eventuele verlengingen en de strafschoppenseries tellen niet mee.

Na de poulefase kunnen per wedstrijd extra punten worden verdiend, voor elk correct voorspeld team.

Deadline voorspellingen

Je kan tot 1 minuut voor aanvang van iedere wedstrijd jouw uitslagen nog aanpassen. Teams en antwoorden op bonusvragen kunnen niet meer worden aangepast zodra het toernooi gestart is.

Puntentelling wedstrijden

De punten die je kunt verdienen worden als volgt berekend:

Voorspelling Punten
Correcte toto: 5
Correct totaal aantal doelpunten: 1
Correct aantal doelpunten per team: 1
Correct doelpuntenverschil: 2
Maximaal aantal punten per wedstrijd: 10
2
0

Je hebt 2-0 voorspeld en het resultaat is 2-0. Super! Je krijgt 10 punten. 1 punt(en) voor het totaal aantal doelpunten. Dit is gebaseerd op 5 punten voor de correcte toto. Twee keer 1 punt(en) voor het correcte aantal doelpunten per team. 2 punten voor het correcte doelpuntenverschil.

Je hebt 3-2 voorspeld en het resultaat is 2-0. Niet slecht! Je krijgt 5 punten. Dit is gebaseerd op de correcte voorspelling van de toto. Je krijgt geen punten voor het aantal doelpunten of de juiste score.

Je hebt 1-0 voorspeld en het resultaat is 2-0. Mooi! Je krijgt 7 punten. Dit is gebaseerd op 5 punten voor de correcte toto. Twee keer 1 punt(en) voor het correcte aantal doelpunten per team.

Je hebt 2-2 voorspeld en het resultaat is 2-0. Oké. Je krijgt 1 punt(en). Je hebt wel punten het correcte aantal doelpunten per team. In dit geval, voor het thuisteam.

Je hebt 1-1 voorspeld en het resultaat is 2-0. Goed. Je krijgt 1 punt(en). Je hebt het totaal aantal gescoorde doelpunten correct. Je voorspelling zit er vrij ver naast, maar deze 1 punt(en) houden je in het spel!

Puntentelling eindrondes

Voor elke wedstrijd na de poulefase zijn er extra punten te verdienen voor elk juist voorspeld team. De puntenverdeling is als volgt:

Voorspelling Punten
Correct team in achtste finale: 5
Correct team in kwartfinale: 7
Correct team in halve finale: 9
Correct team in finale: 15

Soepele puntentelling

Deelnemers krijgen punten toegekend voor elke correcte voorspelling. Als een team wordt voorspeld in de juiste ronde, maakt het niet uit of deze voor de juiste wedstrijd voorspeld is. Je krijgt punten per correct voorspeld team per ronde.

Finale: 10 Jul 20:00 - Stade de France, Saint-Denis

3
1

Je hebt voorspeld dat Frankrijk de finale wint met 3-1 en het resultaat is 3-1. Fantastisch! Je krijgt 10 punten voor de score. 30 punten voor beide teams in de finale. Je krijgt 20 punten voor de kampioen!

Je hebt voorspeld dat Engeland de finale wint met 3-1, maar ze staan aan de andere kant van de finale en hebben met 3-1 van Frankrijk verloren. Zonde! Je krijgt 10 punten voor de score. Je krijgt 30 punten voor beide teams in de finale. Je hebt de kampioen verkeerd voorspeld, hiervoor krijg je geen punten.

Je voorspelde Frankrijk als winnaar van de finale met een score van 3-1, maar ze staan aan de andere kant in de finale. Bijna! Je krijgt 1 punten voor de score. Je krijgt 30 punten voor beide teams in de finale. Je krijgt 20 punten voor de kampioen!

Bonusvragen

Voor elke correct beantwoorde bonusvraag krijg je een extra 15 punten. Alleen het exacte antwoord telt. Je krijgt geen punten bijvoorbeeld als je voorspelt dat het aantal gele kaarten in het toernooi 150 is, maar het antwoord blijkt 151 te zijn. Zorg dat je alle bonusvragen beantwoordt!